Enric I. Canela

Llegia a 3cat24.cat que Barcelona i Madrid figuren entre les 50 ciutats amb més qualitat de vida del món, segons un estudi que publica cada any la consultora Mercer. La capital catalana manté la seva posició al rànquing i se situa al lloc 42, mentre que Madrid cau cinc posicions, i de la 43 passa a la 48.

El rànquing que publica anualment la consultora Mercer sobre les ciutats del món amb més qualitat de vida atorga el lideratge a Viena. La capital d’Àustria és, segons el document, la ciutat on es viu més bé. En canvi, a la part més baixa de la classificació hi ha Bagdad, que es considera la ciutat amb menys qualitat de vida.

Per determinar aquestes posicions, l’estudi puntua fins a 39 factors: econòmics, de salut, polítics, de transport i de medi ambient. L’anàlisi comprèn 215 ciutats de tot el món.

L’estudi també fa un rànquing especial de les infraestructures. En aquesta classificació, Barcelona baixa al número 60, és a dir, disset posicions darrere de Madrid (aquest rànquing no està disponible per als visitants al web de Mercer).

És altre cop una demostració que la política espanyola d’ofegar el finançament de Catalunya i no fer les inversions en infraestructures quan toca ensorra Catalunya.

Solució: independència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació