Pere Pascual


Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va inaugurar el dia 14 de juliol el nou edifici del Centre de Ciències de Benasc “Pedro Pascual”, un centre de reunions científiques internacionals d’alt nivell situat al cor dels Pirineus que aspira a convertir – , amb aquesta moderna seu, en un escenari de referència mundial per al debat entre investigadors, a l’estil d’altres situats a Estats Units, Canadà o França.

Allà es feien unes trobades de Física Teòrica que organitzava el malaurat Pere Pascual des delk l’any 1994. Era Físic Teòric de la UB i va morir no fa gaire, el temps passa ràpid, fa ja dos anys. Recordo quants cafès havíem pres junts a primera hora del matí, abans de les vuit, al bar de la Facultat fa ja vint anys, érem matiners.

Un home extraordinàriament intel·ligent.

2 respostes a “Pere Pascual”

 1. a 15 jul. 2009 a les 10:55 Pep

  Enric,

  Tens tota la raó del món: quin home! Jo vaig tenir el privilegi de gaudir-lo a classe: fou el primer professor que entrà a la meva classe el setembre del 1993, el primer dia de la carrera.

  Pots imaginar-te la petjada que pot deixar un personatge així! Un gran professor i un immens científic.

  Una abraçada!

  Pep.

 2. a 16 jul. 2009 a les 10:24 enriccanela

  Pep,
  Vas tenir sort. Trobar un bon professor, malauradament, no es tan freqüent com molts voldríem. Home estrany, de fort caràcter, sensible alhora. La primera vegada que el vaig tenir davant, brusc, no em va agradar, pensava que donava de menys als altres. No era això, potser una timidesa difícil d’explicar.
  Després el vaig tractar bastant, coherent i intel·ligent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació