Enric I. Canela

Els membres de l’IRB Barcelona del Parc Científic de Barcelona (UB) ja han iniciat col·laboracions amb l’Hospital Clínic-Idibaps, la Vall d’Hebron-VHIO i l’Hospital del Mar. A més, s’han establert acords estratègics amb el Barcelona Supercomputing Center, entitat que gestiona el SuperComputador MareNostrum per treballar plegats en el nou MetCentre per investigar les causes de la metàstasi del càncer de mama i de còlon. Al capdavant del projecte hi ha el científic Joan Massagué, que aportarà la seva experiència al Memorial Sloan-Ketering Cancer Center de Nova York.

El projectes integrals sobre metàstasis a punt per a ser executats pel MetCenter són el de les Metàstasis del Càncer de Mama, recolzat per la Fundación BBVA, i tan aviat es concretin les inversions de la filantropia, engegarà el de les Metàstasis del Càncer de Colon. En una primera fase, hi intervindran els investigadors Eduard Batlle, Elena Sancho, Roger Gomis, Modesto Orozco, Patrick Aloy, i Joan Massagué.

Montilla en la presentació ha dit que l’aposta del Govern català per convertir Catalunya i Barcelona en un referent en el camp de la biomedicina i de referència d’una malaltia com és el càncer que tantes morts provoca és una aposta inequívoca i encertada i que a més va per bon camí. També que l’aposta per la recerca que hem fet és un encert i hem de continuar fent aquest esforç. I ha afegit “que comença a donar fruits tot el procés, gràcies al retorn de científics, dels millors cervells del nostre país, i als esforços continuats del conjunt de la comunitat científica, de la universitat i també d’un incipient, però cada vegada més important, patrocini del sector privat.

L’alta gamma d’experts i tecnologies que convergeixen al si de l’IRB ha fet possible que s’hi hagi pogut crear el MetCentre, una supra-estructura de recerca interdisciplinària per estudiar el problema concret de la metàstasi, sota la coordinació del director adjunt de l’IRB i líder mundial en el camp de la recerca bàsica oncològica, Joan Massagué.

Cal recordar que aquest projecte ha arribat a bon fi gràcies a la tenacitat del director i creador de l’IRB i catedràtic de la UB Joan Guinovart i de la confiança que en el seu dia va posar en el projecte el aleshores conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació Andreu Mas-Colell.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació