Desfullant la margarida


Enric I. Canela

Unes declaracions sorprenents després de la por i crítiques d’aquests dies. Caldrà veure la lletra petita i potser esperar uns mesos.

Cristina Garmendia ha dit avui a Tribuna Barcelona (nota de premsa) que el pressupost global del Mininsteri de Ciència i Innovació es manté, el que en un escenari de retallada generalitzat demostra clarament el caràcter prioritari d’aquestes activitats per al Govern.

Garmendia ha confirmat que hi haurà un increment significatiu de tots els programes que tinguin a veure amb les persones, de contractes a científics i tecnòlegs.

L’austeritat pressupostària s’aplicarà a les despeses corrents del Ministeri, així com a les inversions en grans infraestructures que es van beneficiar l’any passat d’una important finançament extra de 125 milions d’euros en subvencions.

La ministra ha assenyalat que la situació d’Espanya està per sobre de la mitjana europea en termes d’inversió pública en R+D, de manera que si a aquesta partida li sumem les actuacions en R+D+i previstes en el fons d’Economia sostenible i també les que esperem del Fons d’Inversió Local, la despesa pública de R+D+itornarà a pujar aquest any notablement.

Durant la seva intervenció ha explicat també algunes de les iniciatives que Espanya impulsa al voltant de l’Espai Europeu de Recerca (ERA) per tal d’avançar cap a una Europa més cohesionada, compromesa i competitiva. En el disseny del futur d’ERA, el Ministeri posarà èmfasi en la definició de regles comunes per a la mobilitat d’investigadors i per a la selecció i decisió de la ubicació de les grans infraestructures europees.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació