Enric I. Canela

Uns fets tossuts i una manca de polítiques adequades donen els seus fruits. La UAB publica que un estudi recent (Assessment Criteria for Media Literacy Levels), encarregat per la Comissió Europea, situa l’Estat espanyol en el lloc 14è (i per sota de la mitjana europea) en nivells d’alfabetització mediàtica. Segons aquest estudi, els espanyols es mouen amb dificultat en l’univers de les tecnologies de la comunicació i no troben un context adient (ni en el camp educatiu, ni pel que fa a la política de mitjans) que afavoreixi el seu sentit crític i la seva participació activa en la vida política. L’estudi ha estat desenvolupat  pel Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB.

D’entre 27 països analitzats, Espanya es troba a molta distància dels més avançats com Finlàndia, Dinamarca, Holanda, Regne Unit, França, Suècia, Luxemburg, Àustria, Irlanda, Bèlgica, Estònia i Alemanya. Per la seva banda, Espanya a penes avantatja bona part dels expaïsos de l’Est i Grècia i Portugal.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació