Ja ha nascut Talència


Enric I. Canela

Ens hem de felicitar, ja ha nascut Talència. Es tracta d’una excel·lent iniciativa per simplificar el sistema de recerca català.

Talència és la nova institució de foment de la recerca a Catalunya que aglutina les fins ara separades Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

Talència estarà dirigida per l’economista Albert Castellanos i compta amb un pressupost proper als 70 milions d’euros per al 2010.

Talència compta amb un pressupost de 69,4 milions d’euros el 2010, destinats fonamentalment a formació i atracció de talent (45,4 milions), a l’impuls a projectes de recerca (10,6 milions) i a millorar-ne el seu impacte econòmic i social (8,9 milions d’euros).

Un de cada quatre investigadors catalans rebrà finançament públic des de Talència el 2013, el que suposa un reforç dels programes de suport als doctors i postdoctorats.

Com a indicador de millora de l’impacte de la recerca al sector productiu es fixa com a objectiu que el percentatge d’investigadors i investigadores que treballin a les empreses s’aproximi al 50% el 2013.

Ara cal que es doti dels recursos necessaris en el futur.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació