Enric I. Canela

La senadora de CiU Rosa Núria Aleixandre ha aconseguit l’aprovació, transaccionada amb el PP i el PSOE, a la Comissió de Ciència i Innovació del Senat que permetrà treballar als investigadors amb menys pressió quan els projectes de recerca s’adjudiquin de forma endarrerida. Des del món de la recerca cal agrair que ho hagi aconseguit.

La Moció aprovada diu:

“La Comissió de Ciència i Innovació del Senat insta el Govern a:

1 . Que les convocatòries siguin concedides amb el temps necessari per a la seva normal execució o afavorir, sempre que procedeixi, la concessió de les pròrrogues d’execució dels projectes d’investigació que possibilitin executar els compromisos d’una anualitat afegint uns mesos de l’anualitat següent.

2 . Reforçar els mecanismes de control pertinents que assegurin que el projecte va pels punts plantejats en la proposta.

3 . Millorar, mitjançant una gestió més eficient i flexible, l’avaluació ex ante i el finançament de projectes de R+D, garantint un marc estable de finançament i permetent la incorporació de les millors pràctiques internacionals en matèria de foment i avaluació de la investigació científica que la comunitat científica espanyola reclama, i en consonància amb les necessitats del país”.

Senat, 28 d’abril de 2010.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació