Com aquí!


Enric I. Canela

Per què serà que l’economia alemanya es recupera tan ràpidament? Passa davant de l’estat amb el sistema financer més fort del món. Potser és per què no trien uns líders com els espanyols? Vés a saber. Amb tot paga la pena recordar que ells han augmentat el pressuypost per a la recerca, hi ha diferències conceptuals. Uns aposten pel creixement i alstres per la recessió.

En plena recuperació econòmica a Alemanya, el sector industrial del país pateix una crisi de mà d’obra des de finals de l’estiu, quan la demanda de treballadors va patir un fort augment.

Les opcions laborals s’han duplicat en alguns camps com el de processament de fusta, en la indústria del paper, les impremtes, editorials i la indústria del metall.

En altres sectors com el de l’enginyeria mecànica, electrònica o la indústria de vehicles, l’oferta de treball és un 70% més elevada que la que va tenir lloc l’any passat, segons l’investigador de IAB Antje Kettner.

Alemanya busca sobretot enginyers, per als que hi ha més de 34.000 vacants, encara que també existeixen oportunitats laborals per a conductors professionals (30.000 places), cuiners (28.000), personal sanitari de geriàtrics (21.000) i personal administratiu (20.000).

La recuperació econòmica ofereix esperança per als aturats no qualificats, ja que en el tercer trimestre del 2010 Alemanya necessitava 23.000 d’aquests treballadors.

A més, segons l’estudi, de tots els llocs laborals vacants existents, tres de cada quatre eren per a ser ocupats de manera immediata.

Per contra les opcions d’ocupació disminueixen en els sectors públics de serveis socials, sanitaris i d’educació, on baixa un 17% respecte al mateix trimestre del any anterior. També baixa en un 14% la quantitat de llocs per treballar en l’administració pública alemanya.

La disminució de llocs laborals en el sector públic s’explica amb la contenció i retalls pressupostaris realitzats des dels Governs per motiu de la crisi, segons expliquen des de l’institut IAB.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació