Enric I. Canela

Podem llegir que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va assegurar ahir al Senat que el pressupost per al 2011 mantindrà “a plena capacitat tots els laboratoris de recerca, els projectes en marxa i els contractes d’investigadors”.

Esperem que sigui així i que els projectes que ara s’han de presentar no pateixin disminucions importants de finançament i que donin becaris associats. Els investigadors no les tenim totes.

5 respostes a “Optimisme o realisme de Cristina Garmendia?”

 1. a 20 gen. 2011 a les 5:22 José María

  Garmendia no diu mentides: els projectes que aquest any es presenten no els considera “projectes en marxa” sinó projectes nous (encara que siguin la continuació de projectes anteriors), i, lògicament, si n’hi ha més (a Espanya el nombre d’investigadors ha anat creixent any rere any), a cada projecte nou li podran tocar menys diners que els que havien tingut durant el període anterior.

  Quant als contractes d’investigadors, ídem: no rescindirà els contractes ja existents, però això no vol dir res per als nous contractes que s’hagin de fer. I en un sector on gairebé tothom per sota dels trenta-i-molts viu amb contractes temporals de 2 a 5 anys (fet del que no són conscients la immensa majoria de les persones que llegeixen aquestes notícies), això no vol dir res.

  Em recorda a una vicepresidenta quan deia a rodes de premsa frases com “El Gobierno cumplirá la Ley”: la notícia (i molt preocupant) seria que digués el contrari!

 2. a 20 gen. 2011 a les 11:32 jorge

  La nueva convocatoria de proyectos del ministerio se publico en diciembre y es identica a la del año 2010, no seamos castrofistas , por favor. Y, por cierto, recortar proyectos en marcha es lo que han hecho otros gobiernos fuera (U.K.) y dentro de España (comunidad valenciana) … y no es ilegal, como tampoco lo es rescindir contrados de autovías planificadas e iniciadas… no es la ley la que proteje al plan nacional es quien lo dirige

 3. a 21 gen. 2011 a les 12:37 enriccanela

  Garmendia està fent una bona feina dins de la crisi. Està ressistint. El problema real és qu ela convocatòria del 2010, la que es valorarà ara és la que té més demanda, hi ha pics. Aiò provoca menys recursos per projecte o menys projectes.
  La veritat és que jop em temia que es reduís i s’ha mantingut.
  Optomisme o realisme és la pura realitat, llença un missatge d’ànim que no deixa de ser optimista. Si repassem els diferents programes, no les convocatòries, van patir una retallada, CIBER per exemple i ara potser es mantindran.
  Malauradament no es poden fer miracles i el govern espanyol no té diners. Jo penso que hi ha llocs menys sensibles per retallar però això ja no ho pot solucionar la ministra.

 4. a 21 gen. 2011 a les 9:57 jorge

  Los CIBER tenían remanantes en cuenta corriente de varios millones de euros, parece razonable que se regularice esta situación reduciendo las transferencias, sin que esto afecte a su capacidad de gasto. NO es momento de guardar el dinero (que es público) debajo del colchon , hay que poner todos los recursos a producir ciencia e innovación.

 5. a 21 gen. 2011 a les 1:03 enriccanela

  Hola Jorge,
  Tens tota la raó, els remanents s’han de treure tots ara. De totes formes si t’asseguro que globalment, a CINERNED, s’han reduït en aquests dos anys els diners.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació