Enric I. Canela

Llegeixo que l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) del campus de la UPC a Castelldefels comptarà amb un nou edifici que acollirà una cinquantena d’investigadors de tot el món.

L’edifici, amb un cost de 16 milions d’euros finançats per la Fundació Cellex, albergarà investigacions sobre l’aplicació de les tecnologies de la llum en diferents àrees de la ciència. Una bona notícia, especialment tenint en compte que el finançament no és públic.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit l’acte de col·locació de la primera pedra d’aquest nou edifici – NEST Cellex -, que estarà connectat amb l’actual seu de l’ICFO i que tindrà 3.800 m2 de superfície i s’ubicarà en uns terrenys cedits per la Generalitat de Catalunya.

Segons el president de l’ICFO, Lluís Torner, el NEST tindrà com a objectiu atreure “el talent de primera fila mundial”.

Quan estigui totalment desplegat, involucrarà a una cinquantena d’investigadors entre líders de grup, investigadors postdoctorals, estudiants de doctorat i tècnics especialistes, i es realitzaran investigacions sobre l’aplicació de la fotònica en àmbits com la biologia, la medicina, les tecnologies de la comunicació , les energies renovables i les nanotecnologies.

Artur Mas ha dit que posarà més primeres pedres però que vindran del sector privat.

2 respostes a “Més espais per a l’Institut de Ciències Fotòniques”

  1. a 16 març 2011 a les 10:25 Raquel

    bona feina !! L’ICFO es realment el model a seguir. Anims !

  2. a 16 març 2011 a les 10:28 Enric I. Canela

    Raquel,
    Sí, llàstima que hi ha poca gent disposada a posar diners.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació