Enric I. Canela

La Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) ha fet algunes manifestacions d’interès per al progrés.

Considera convenient que es contempli la possibilitat que siguin els estats els que financen la inclusió de la banda ampla al Servei Universal, segons l’informe sobre l’avantprojecte de Llei de Telecomunicacions elaborat pel òrgan regulador.

En concret, a Espanya el reglament sobre el Servei Universal de banda ampla, que pretén oferir als usuaris connexió a Internet amb una velocitat de baixada d’un mega, es troba, segons va dir el passat dijous al Senat el secretari d’Estat de Telecomunicacions , Bernardo Lorenzo, en avançat estat de tramitació a l’espera del dictamen del Consell d’Estat.

En relació als drets dels usuaris, la CMT adverteix que la Llei General de Telecomunicacions hauria de determinar que l’obligatorietat de permanència dels contractes no tinguin una vigència inicial superior a 24 mesos i que s’ofereixi a l’usuari la possibilitat de subscriure un contracte amb una vigència màxima de 12 mesos.

Així mateix, l’organisme regulador de telecomunicacions demana més competències en el mercat minorista, de manera que pugui tramitar i resoldre les reclamacions dels usuaris i dels operadors per tal de poder analitzar millor l’evolució dels mercats i veure com les mesures que apliquen afecten els usuaris.

Ha dit més que podeu trobar a l’enllaç.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació