Enric I. Canela

El text de la Llei de la Ciència aprovat pel Congrés no acaba d’agradar als cinetífics signants de per una Investigacion Digna.

El tema de la carrera científica no és del seu gust. El problema inicial són les beques, la seva renovació i després la manca de places relativament estables.

A mi que els dos primers anys siguin beques em sembla bé. El problema dels terminis de renovació no funciona bé. En general, malgrat que les coses se saben amb prou temps, hi ha massa endarreriment en les convocatòries.

Pel que fa als contractes, per als dos anys de la tesi em semblen correctes si bé la retribució és baixa. El gran problema, al meu entendre, és la continuïtat de la carrera, la manca de places i la retribució d’aquestes. No es pot apostar per un problema de relativa excel·lència amb retribucions com les que tenen els científics joves. La mostra és la dels investigadors Ramon y Cajal. Investigadors joves excel·lents que cobren salaria ínfims. Com es pot aspirar a que vingui talent dels països més avançats amb aquests salaris? Només hi ha una fórmula, difícil, pagar complements. El salati pot ser més alt si s’aconsegueixen diners. Difícil a la universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació