Enric I. Canela

Ho diu el Financial Times. Diu que el deute exterior obligarà a “rescatar” Espanya.

Jo no entenc massa d’economia, però fa molt de temps que sabíem que els tipus d’interès que marca el Banc Central Europeu s’apujarien quan els països líders d’Europa remuntessin la crisi. Alemanya ja tira, cal controlar la inflació, interessos amunt. Sembla, segons el Financial Times, que s’apujaran bastant. Es posaran al 2% en 2012 i al 3% en 2013. Això passa sense que Espanya creixi prou. Poc diners i més cars.

El Financial Times va més enllà en la seva anàlisi.

Són els problemes que apareixen per no haver apostat per l’economia del coneixement, no haver reformat la formació professional, etc. I de no haver reformat la llei de finançament de les hisendes locals i fer que els ingressos dels ajuntaments depengués de forma excessiva de la construcció.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació