Enric I. Canela

Bona notícia aparent perquè la majoria després tenen dificultats per poder tornar aquests crèdits. No em cansaré d’insistir que el teixit econòmic no permet fer parcs d’aquesta mena sense subvenció pública. Veurem com acaben tots aquests préstecs.

Al web del Ministeri de Ciència i Innovació és pot llegir que el Ministeri de Ciència i Innovació destina enguany 621 milions d’euros a donar suport a les entitats públiques i privades instal, o en vies d’instal·lació, en els Parcs Científics i Tecnològics espanyols, a través de la convocatòria d’ajuts INNPLANTA.

Aquesta convocatòria, el termini de presentació de sol finalitza el 27 de juny, facilita la implantació i millora d’infraestructures cientificotecnològiques, així com l’adquisició d’equipament als Parcs Científics i Tecnològics per a utilitzar-los en activitats d’R+D+i.

Es tracta d’una convocatòria plurianual cofinançada amb fons FEDER, en forma de préstecs i bestretes reemborsables amb càrrec al FEDER. Es valorarà especialment la rellevància cientificotècnica de les actuacions que es realitzaran en la futura infraestructura, la transferència dels resultats de recerca i desenvolupament tecnològic, la contribució a la dinamització de l’economia de l’entorn del parc i l’increment de la competitivitat empresarial, la ubicació d’entitats d’alta tecnologia en els parcs, així com la contribució a la creació d’ocupació de qualitat per a activitats d’R+D i formació de capital humà en l’àmbit empresarial emprenedor.

Les ajudes finançaran fins al 75% de les despeses subvencionables segons el tipus de projecte. En concret, per als projectes d’adquisició d’equipament científic o tècnic, el tipus d’interès aplicat serà del 0% anual, amb un termini màxim d’amortització de 6 anys, dels quals, els dos primers anys seran el termini màxim de carència. Per la seva banda, per als projectes d’implantació o millora d’edificis i infraestructures per a R+D+i, el tipus d’interès d’aplicació serà del 3,06% anual, amb termini màxim d’amortització de 12 anys, dels quals, els tres primers anys seran el termini màxim de carència.

En la convocatòria INNPLANTA 2010, el Ministeri de Ciència i Innovació va aprovar 232 projectes, en què van participar 164 entitats beneficiàries. El finançament d’aquests projectes va ser de 355 milions d’euros, que van mobilitzar una inversió privada de més de 800 milions d’euros. El nombre de sol·licituds va suposar un 33% més que en la convocatòria de 2009. Les àrees temàtiques en les quals va recaure major finançament per a actuacions en infraestructures i equipaments van ser les de biotecnologia (18,4%), energia (18,3%) i sector aeroespacial (13,4%).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació