Enric I. Canela

Una vegada més felicitar a la UdG pels seus esforços en divulgar la recerca i la cultura científica.

Llegeixo que la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), a través de la seva convocatòria d’Ajuts pel Programa de Cultura Científica i de la Innovació 2011, ha finançat amb un import total de 42.600 euros tres accions de divulgació de la recerca i ha reconegut l’estructura que organitza les activitats de promoció de la investigació a nivell institucional: la Unitat de Comunicació Científica.

La Nit de la Recerca, que tindrà lloc el 23 de setembre de 2011, és una iniciativa de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona (C4D – UdG). Aquest projecte està cofinançat per la Comissió Europea, en el marc del Programa People del Setè Programa Marc. La UdG coordina la Nit de la Recerca a nivell estatal i compta amb diferents socis arreu del territori. Enguany, el projecte es titula Chemists Everywhere (ChemEve) i té l’objectiu general d’apropar la ciutadania als científics i científiques que treballen a la universitat.

El mes de novembre arribarà un any més la celebració de la Setmana de la Ciència. La FECYT contribueix també al cofinançament de l’activitat La teva cuina, el teu laboratori, una acció institucional de divulgació per commemorar l’Any Internacional de la Química i l’Any Internacional dels Boscos. La proposta tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de novembre al Parc Científic i Tecnològic i estarà obert a escoles, instituts i a tota la ciutadania en general. A través de tallers interactius i divertits, els participants aprendran alguns conceptes fonamentals de la química i del medi ambient.