Enric I. Canela

El diari El Punt AVUI publica l’article: Universitats, tancat per retallada. Fa referència a què durant algunes setmanes d’agost, tres o quatre, les universitats estan tancades i només hi ha serveis mínims. Hi ha estalvi energètic i reduccions en serveis de neteja i seguretat.

Aquestes mesures tenen més incidència allà on no hi ha recerca experimental. A la meva facultat, la de Biologia, on la majoria de la recerca és amb material biològic, les coses no són tan senzilles i, de fet, molts laboratoris estan igualment oberts. Moltes instal·lacions requereixen climatització sempre, estiu i hivern, nit i dia, es treballi o no. Evidentment hi ha estalvi, però no tant com caldria. El que també representa estalvi és el tancament de biblioteques i sales d’estudi. Durant l’any s’obren algunes nits i caps de setmana. Recordo que si fa anys no s’obrien és perquè impliquen una despesa extra de personal. Possiblement en un futur immediat també es tanquin.

Diu que la UdL vol tancar per Nadal. Es parla de mantenir les universitats obertes només en períodes lectius. Això darrer és una solemne imbecil·litat. Què passaria amb la recerca. Algú creu que només es fa en període lectiu? Per sort avui dia la bibliografia i la preparació de classes, fem servir material de consulta, és clar, és fa molt per la xarxa, però no veig viable aquesta idea. En fi, seguirem parlant.

Potser algú vol convertir el país en terra erma.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació