Enric I. Canela

Avui l’Obra Social de La Caixa s’ha anat a Madrid a lliurar 40 beques a joves investigadors de diferents nacionalitats per cursar un doctorat internacional en Biomedicina en quatre dels centres científics d’excel·lència a Espanya (el Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques i Centre Nacional de Biotecnologia, a Madrid, i Centre de Regulació Genòmica i Institut de Recerca Biomèdica, a Barcelona). L’objectiu d’aquestes beques és incorporar a joves talents de tot el món en l’àmbit de la biomedicina als grups de recerca que desenvolupen programes científics a Espanya.

Amb aquest lliurament de beques, corresponents a la quarta convocatòria, el programa internacional de doctorats en Biomedicina la inversió ha estat de 18,4 milions d’euros, ja ha reclutat 160 estudiants. Aquest any també s’ha posat en marxa una cinquena convocatòria per becar a 40 estudiants més (que s’incorporaran el proper mes de setembre), amb una inversió de 4,3 milions d’euros. En total, són 200 beques les que es concedeixen gràcies aquest programa, que hauran suposat una inversió acumulada de gairebé 23 milions d’euros en el període 2008-2015.

Certament una gran iniciativa, consolidada, de l’Obra Social de La Caixa, la d’aportar diners a la recerca de qualitat, per la que ha de ser felicitada. Només dues reserves.

Cap d’aquetes institucions té programes de doctorat, els tenen les universitats i si bé és cert que els centres esmentats són excel·lents i compten amb magnífics investigadors, no només estan allà.

Per altra banda, no comprenc que l’Obra Social de La Caixa hagi d’anar a Madrid a donar les beques, pot fer el mateix des de Barcelona.

Una resposta a “La Caixa va a Madrid a repartir les beques de recerca”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació