Enric I. Canela

Universitats i centres de recerca ja podem respirar tranquils, he llegit: El Rey apuesta por la investigación y la innovación para salir de la crisis. Després d’escriure Retallar en ciència una gran mostra d’intel·ligència, on posava de manifest que Helga Nowotny, presidenta l’European Research Council (ERC) havia dit que només Grècia i Espanya retallaven en ciència, arriba el monarca i ens diu això. Fa una estona, des que ho he llegit, que estic amb els ulls plorosos d’emoció.

Com podeu imaginar, no vaig escolar el missatge del nostre guia, però després de llegir això, l’he anat a buscar. He cercat les frases que m’han colpit. Diu: No hi ha receptes màgiques. Per tornar a créixer de forma sostenible, necessitem més eficiència i competitivitat, més innovació tecnològica, i elevar l’educació i preparació dels nostres joves, el compromís amb la societat és un actiu insubstituïble. Són ells els que més suport necessiten per obrir-se un digne futur laboral i professional.

Ara ho superarem tot, tornaré a la universitat convençut que la recerca està garantida i que l’economia del coneixement serà el que tindrà Montoro al cap tan bon punt s’hi posi. Segur que Wert tornarà a posar els diners que va sostreure del programa Erasmus i que Cristóbal Montoro no evitarà que es reposin les jubilacions universitàries per aconseguir una universitat líder a Europa. Ho ha dit el rei.

Ho veurem, potser converteixin el Palau de la Zarzuela en un centre de recerca. O potser és que el rei és un zero a l’esquerra que només serveix per treure a les desfilades militars i per dir tòpics el dia de Nadal?

2 respostes a “Alegria per a la ciència, ara el Palau de la Zarzuela serà un centre de recerca”

 1. a 28 des. 2013 a les 11:55 Xavier Villalba

  Enric,
  Bé, no ha dit res que no hagi dit qualsevol polític de qualsevol color, inclosos els enamorats de Massachusetts que tenim al Govern i que deuen una carretada de milions a les universitats…
  Bon cap d’any i que el 2014 podem queixar-nos del discurs del president o presidenta de Catalunya.
  Xavier

 2. a 28 des. 2013 a les 7:10 Enric I. Canela

  Xavier,
  També tens raó. Segur que ens queixarem, però el de l’Estat de Catalunya. Bon any.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació