Enric I. Canela

Llegia que un article que diu: Com a membre del col·lectiu Carta per la Ciència, la Federació de Joves Investigadors FJI / Precaris i la resta dels integrants d’aquest col·lectiu (CRUE, COSCE, UGT, CCOO, PID) s’estan posant en contacte aquests dies amb tots els partits polítics que es presenten a les pròximes eleccions europees per fer-los arribar una carta amb algunes de les necessitats més urgents per poder garantir el futur de l’R+D espanyola en l’àmbit de la UE així com conèixer de forma més directa les propostes dels seus candidats al respecte.

La carta enviada als partits:

En els propers anys , la política de recerca i desenvolupament (R+D) que se seguirà en la Unió Europea i en els països que la integren constituirà sens dubte un assumpte crucial per al seu futur i el dels seus ciutadans. Desgraciadament, a causa de la crisi econòmica, el sector de l’R+D està patint importants reculades en diversos dels seus estats membres, entre els quals destaca Espanya, que compromet el progrés d’aquests països i augmenta les desigualtats i malgasta el talent d’algunes de les seves generacions d’investigadors i investigadores més preparades.

Davant la proximitat de les eleccions al Parlament Europeu, des del col·lectiu “Carta per la Ciència” integrat pels representants de Societats Científiques (COSCE), Universitats (CRUE), Joves Investigadors (FJI), investigadors (PID), sindicats (CCOO i UGT) i empreses (FEI) volem mantenir una breu entrevista amb vostè per conèixer les propostes del seu partit i fer-li arribar les nostres idees al voltant de les necessitats urgents d’un sector, com la R+D, clau per a l’avenç i el benestar de la nostra societat.

Les quatre propostes bàsiques del col·lectiu “Carta per la ciència” són:

  1. Que la inversió en R+D civil d’un país no computi per al càlcul del seu dèficit nacional a efectes de complir els compromisos d’estabilitat, ajudant així a evitar que els països que més s’estan veient afectats per la crisi siguin també els que més estiguin retallant en aquest sector, comprometent així el seu futur i el d’una Unió Europea igualitària i equilibrada
  2. Establir mesures per reduir les diferències en el nombre d’investigadors per habitant als països europeus, tant en les etapes sènior com en les d’iniciació, formació i estabilització i com una mesura per a la creació d’ocupació qualificada i de qualitat, fent especial incidència en els joves
  3. Afavorir l’estandardització de requisits administratius (títols, justificacions, …) per a la circulació lliure i real de personal d’R+D dins de l’espai europeu, fomentant l’accés en igualtat de condicions i en base als mèrits als diferents llocs de treball.
  4. Defensa de la recerca bàsica com a pilar del coneixement, motor d’avanç i peça imprescindible per a l’existència de la recerca aplicada.

Col·lectiu Carta per la Ciència

Em temo que ara diran que sí, però res, la ciència a Espanya és com una malaltia crònica, s’hi conviu, però… per sort els europeus pensen diferent.

Una resposta a “La ciència a Espanya és com una malaltia crònica”

  1. […] per a tot l’Estat espanyol. Diu La ciencia envejece con los recortes. Fa un moment escrivia La ciència a Espanya és com una malaltia crònica. Té a veure amb la carta en defensa de la Ciència als partits polítics feta pel Col·lectiu […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació