Enric I. Canela

Richard Holmes és un especialista en rànquings. En el bloc dedicat a aquest tema escriu How to win citations and rise in the rankings. Un article dur amb el rànquing THES. Jo, molt menys entès que Holmes, escrivia El rànquing THE s’ha tornat un rànquing poca-solta.

Holmes explica el per què dels absurds resultats.

Molt interessant el fet els punts d’impacte de citacions normalitzat de la universitat està dividit per l’arrel quadrada de la puntuació d’impacte de citacions normalitzat del país on es troba. Una universitat situada en un país de baixa puntuació obtindrà un plus que serà més gran com menor és la puntuació impacte del país. Això seria clarament un avantatge per a països com Xile, Índia i Turquia.

La conclusió és que no permet comparar universitats de diferents països d’una forma lògica.

Si mirem dins d’un mateix país, una universitat que publiqui en ciències socials i humanitats està sempre en inferioritat respecte a una que es concentri en biomedicina o física.

Una forta crítica també, a la valoració de les publicacions amb molts autors.

Total, el rànquing THES no és el que era.

Una resposta a “El rànquing THES ha perdut prestigi”

  1. […] que Moreso fa dels rànquings, perquè el rànquing THES s’ha desprestigiat, i molt (veure El rànquing THES ha perdut prestigi). Això no treu, en absolut, el mèrit de la UPF ni li treu prestigi. Quan era rector, Moreso va […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació