Enric I. Canela
El diari El País es fa ressò de la publicació del rànquing THES (Times Higher Education). Es lamenta que entre les 400 primeres ara hi ha sis de l’Estat espanyol i l’any passat n’hi havia 9. La UPF és l’únic entre les 200 primeres. Continua igual, concretament està la 165 (al 2014 estava la 164). La UB que estava entre la 226 i la 250 passa a estar entre la 201 i la 225, i la UAB queda on era, entre la 226 i la 250.
A partir de la 301 trobem la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat de València i la Universitat de Navarra. Han desaparegut la URV, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de Vigo.
Jo no m’amoïnaria gens, aquest rànquing és un horror. No sé que han fet però en pocs anys s’ha convertit en una autèntica porqueria. Fa servir tanta subjectivitat en la valoració de la reputació que ho han distorsionat tot. Resulta, per posar un exemple, que entre les 200 primeres hi ha quatre universitats turques (no tinc res contra les digníssimes universitats turques) al lloc 85 en trobem una. Quan un mira el QS rànquing o el rànquing de Xangai no troba universitats turques ben situades. En el QS en troba a partir del lloc 399. En el de Xangai en troba una, que no considera el rànquing THE, a la cua, entre la 401 i la 500. Ja es veu que això no és seriós. Turquia per sobre de Rússia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca i Xina! I Espanya.
Felicitem-nos, catalans, de tenir tres universitats al cap d’amunt, felicitem a la UPF per ser la líder, val més estar davant que darrere, però els de la URV poden estar ben tranquils. Un rànquing dolent amb ganes. Abans era bo. No crec que triguin gaire a canviar-lo. Els britànics no són rucs.
2 thoughts on “El rànquing THE s’ha tornat un rànquing poca-solta”