Enric I. Canela

Llegia que la UAB ha pactat amb CEDRO. He publicat diversos articles sobre el tema (CEDRO segueix la lluita contra les universitats, CEDRO vol treure cèntims de les universitats, CEDRO contra la UAB, La sentencia contra la UAB és una aberració, Una sentència feta sense cap peritatge seriós, A pagar per fer servir els Campus Virtuals i Els problemes de la propietat intel·lectual per als docents).

Un sentència de l’Audiència de Barcelona li va imposar una multa de tres milions d’euros a la UAB. Un pacte millor que un plet quan saps que el perdràs. És legal però no deixa de ser una estafa. La justícia, que suposo que no deu tenir ni idea del que fan els estudiants que no són de dret o algunes coses de lletres, ho ha sancionat així.

La majoria dels estudiants de les universitats no utilitzen texts sobre els que CEDRO tingui cap dret, més encara ni tan sols utilitzen texts que estiguin a la xarxa. Jo preferiria que la llei obligués a auditories d’ús, seria més just i així s’evitaria que les universitats haguéssim de finançar una sèrie de salaris de persones que no ens aporten absolutament res.

Jo, per exemple, només utilitzo revistes científiques sobre les que tenim tots els drets d’ús i textos americans legalment adquirits.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació