Enric I. Canela

L’Observatori del Sistema Universitari publica una breu nota que titula: Preus universitaris: el Govern de la Generalitat desobeeix el Parlament. De fet el Parlament va aprovar a l’abril una moció que, entre altres coses, diu: 3. Revertir pel curs 2016/2017 la pujada de preus universitaris que ha realitzat la Generalitat des de l’any 2011, començant per una reducció d’un 30% en les taxes universitàries per al curs 2016-2017. La Generalitat compensarà a les universitats aquesta reducció de les matrícules augmentat la transferència pública a aquestes en els següents pressupostos (veure Aprovada una moció sobre pressupost universitari i preus de les matrícules).

Jo feia notar quan es va aprova que el partit del Govern (JxSi) havia votat en contra perquè té efecte pressupostari. Deia que opinava que difícilment es farien gaire coses, més encara després de la demanda de reducció de 1.000 milions del pressupost de la Generalitat per part de Cristóbal Montoro. La cosa s’ha complicat més perquè els que van votar a favor han fet fora els pressupostos del Govern. Impossible fer res que impliqui reduir ingressos i augmentar la despesa del Govern. Contradiccions dels polítics que voten una cosa i fan els possibles per a què no es pugui aplicar.

Deia també que, d’acord amb un altre punt de la moció, que caldria aprofitar per fer una revisió a fons del model de preus públics i apostar per un sistema just. Diguin el que diguin, el sistema és profundament injust amb els estudiants catalans, no tant per ser el més car de l’estat i un dels més cars d’Europa, sinó pel fet de discriminar estudiants segons el nom del grau o màster (que no el cost).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació