Enric I. Canela

Article publicat a e-noticies

Catalunya està d’enhorabona. Ahir Artur Mas va manifestar davant de tots els rectors de les universitats públiques de Catalunya la seva voluntat política de tornar a crear un departament del govern que aplegui la Universitat i la Recerca, si assoleix la presidència de la Generalitat en les properes eleccions del proper 1 de novembre. Aquesta declaració d’intencions la va fer juntament amb una sentida defensa de la Societat del Coneixement. Es tracta d’una magnífica notícia per a tots els que creiem que Catalunya no pot progressar sense comprometre’s amb la formació, la recerca, el desenvolupament i la innovació. Aquesta implicació és condició necessària, encara que no suficient, per tal que Catalunya pugui entrar en el selecte grup d’aquells països capdavanters, capaços de generar riquesa per als seus ciutadans. Aquest compromís l’agraïm tots aquells que des de dins i fora de les universitats i centres de recerca fa anys que estem lluitant per aconseguir la plena integració del nostre país en la Societat del Coneixement.

Els països capdavanters d’avui són aquells que han fet de la universitat una opció principal de política econòmica. Tenim molts exemples d’èxit. Malauradament això no ha estat entès així pel govern tripartit. La nostra més recent experiència ha estat la malaurada desaparició del DURSI en l’última remodelació Maragall, feta amb l’absurda argumentació d’aprimar el govern de la Generalitat.

Catalunya té bones universitats, la recerca en molts àmbits és francament bona, però tot i això ens calen universitats d’elit integrades en el teixit productiu. Per aconseguir-ho és necessari prendre mesures en favor de les universitats com a centres de recerca i de les universitats com a centres d’alta formació.

El compromís d’Artur Mas en aquesta línia ens obre la porta a creure que podrem entrar decididament en la societat del progrés del segle XXI.

Llegir-ho a e-noticies

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació