Notícia publicada per l’Ajuntament de Barcelona el 19 de gener de 2007 

El ministre d’Indústria i Comerç de Singapur, Lee Yi Shyan, i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, s’han reunit a Singapur per promoure les relacions econòmiques entre la capital de Catalunya i aquesta ciutat-estat del sud-est asiàtic.

L’entrevista ha precedit la firma d’un conveni de col·laboració econòmica entre la capital de Catalunya i aquesta ciutat-estat. El regidor Jordi Portabella s’ha mostrat molt satisfet per la signatura d’aquest conveni.

“Barcelona ha aconseguit el que moltes ciutats europees importants voldrien, i és que Singapur, una de les economies més desenvolupades del món, vulgui establir llaços de cooperació econòmica i, a més a més, tenint en compte que es tracta d’un pacte entre dues entitats de naturalesa diferent, una municipal i l’altra governamental”, ha assenyalat Portabella.

El conveni de cooperació estableix que l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri d’Indústria i Comerç de la República de Singapur es comprometen a promoure el desenvolupament mutu de l’activitat econòmica a través de l’atracció de la inversió estrangera, els serveis d’assessorament empresarial i la cooperació econòmica i institucional entre els dos territoris.

Barcelona està especialment interessada en l’experiència empresarial de Singapur en l’àmbit de la biotecnologia, i d’aquí la presència en la delegació de representants de Bioregió, la iniciativa catalana de cluster biomèdic, i del sector empresarial farmacèutic i biotecnològic, com ara Oryzon Genomics, Invent Farma Group o Laboratoris Viñas.

La delegació visita Biopolis a Singapur

El regidor Jordi Portabella i la delegació han visitat Biopolis, un centre internacional de recerca i desenvolupament de ciències biomèdiques. Va ser concebut l’any 2001 pel govern de Singapur com la punta de llança d’un projecte a llarg termini amb l’objectiu de convertir aquesta ciutat-estat en centre de referència mundial en la indústria de les ciències biomèdiques.

Fins ara s’ha fet realitat la primera fase de Biopolis i el complex biomèdic disposa de 185.000 metres quadrats, on hi desenvolupen la seva activitat 7 centres, construïts els anys 2003 i 2004, entre els quals hi ha diverses agències governamentals, instituts de recerca públics, laboratoris de recerca privats.

Alhora, la delegació barcelonina ha participat en un seminari de càrrega aèria per potenciar l’aeroport de Barcelona en aquest àmbit. Actualment, l’aeròdrom del Prat disposa de diverses connexions directes amb Àsia, com les que fa setmanalment la companyia aèria Singapore Airlines, que té caràcter mixt amb passatgers i càrrega. Barcelona també té enllaços directes de càrrega amb Shenzen ( Jade Cargo) i Hong Kong (Cargo Lux).

Jordi Portabella, durant la seva intervenció, ha subratllat la importància que té el transport de càrrega per a la internacionalització de l’economia de Barcelona i per a la creació d’activitat i ocupació en l’entorn aeroportuari.

Llegir-ho al Web de l’Ajuntament de Barcelona

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació