Enric I. Canela

Des de Recerca en Acció m’han fet saber l’inici d’un projecte dedicat als treballs científics que es desenvolupen des de l’ Observatori Astronòmic del Montsec.

Fins el 16 d’abril coneixerem els programes científics d’aquesta nova instal·lació. Es tracta de l’observatori robotitzat més gran de Catalunya. El seu programa d’observacions inclou la detecció de planetes extrasolars i l’estudi de galàxies, supernoves o cometes, entre d’altres.

En el marc del projecte, dins la secció Experimenta s’ha creat un gràfic interactiu per aprendre a reconèixer les constel·lacions visibles des de Catalunya a les quatre estacions de l’any. Per visualitzar-lo, feu un clic aquí. He estat mirant constel·lacions, la veritat és que m’ha agradat, sempre m’han fascinat els cels. Una manera fàcil d’identificar les agrupacions d’estrelles.

Caldrà ara que els usuaris participin en l’Enigma, i facin arribar preguntes per als científics!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació