Enric I. Canela

Escrivia l’altre dia Finançament dels centres de recerca catalans, Tractava la signatura dels contractes programa d’onze centres de recerca, que rebran un total de 177,6 milions d’euros fins al 2013.

Ahir es va fer efectiva la signatura i Montilla va apostar pel coneixement per mirar el futur de Catalunya amb un cert optimisme. Aquesta vegada total coincidència, sense coneixement Catalunya no té un futur comú amb els països més desenvolupats.

Esperem que l’aposta no es quedi només en això i es potenciï encara més.

2 respostes a “La signatura dels contractes – programa de recerca”

  1. a 17 febr. 2009 a les 10:49 Xavi Hernàndez

    El problema segueix essent el dels darrers anys. Necessitem una estructura i un model per enquadrar els centres. Crec que el Max Plank hauria de seguir essent la referència… El Departament ha bandejat l’opció possibilista d’aprofitar l’AGAUR una agència ja existent. Tampoc se’n sortiran en la creació d’una nova Agència Nacional de Recerca. En Maluquer, que es qui mana a pressupostos no ho tolerarà, mai, i el Conseller no te prou coratge per forçar una solució. Com deia el professor Serrano correm el risc de tenir un futur gris, funcionaritzat i de color d’ala de mosca. Una política tèbia i sense tremp…

  2. a 19 febr. 2009 a les 7:27 enriccanela

    Xavi,
    Calia haver creat l’Agèencia i hi coincideixo. L’AGAUR era la millorar fórmula, sense complicar-se la vida. Crec que s’havia d’0haver creat sense haver fet una llei general, només l’Agència.
    Tot arribarà, més tard del que fora necessari però arribarà, aquest domini socialista no serà etern, a Déu gràcies.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació