Enric I. Canela

Llegia que la Universitat espanyola necessita un pla. Un article en relació a l’informe La Universidad española en cifras (2010) que Juan Hernández Armenteros de la Universidad de Jaen i José Antonio Pérez García de la Universidad Politécnica de Valencia han elaborat i al que em referia a Xifres i tòpics universitaris.

L’article, d’Astúries, diu que l’informe de la Conferència de Rectors suggereix coordinar l’oferta i els recursos per garantir la sostenibilitat del sistema, que l’educació universitària a Astúries amb prou feines atrau alumnes d’altres regions i supera la mitjana en inversions en R+D.

Bé, no m’importa gens el cas particular d’una universitat concreta. La meva visió, general, és que la universitat no necessita cap pla. El que necessita la universitat és que eliminin les regulacions estatals, que les comunitats autònomes i les pròpies universitats decideixin què volen.

Estic absolutament convençut que si deroguessin la Llei Orgànica d’Universitats actual i deixessin en mas de les comunitats autònomes, que ho vulguin, esclar, la universitat les coses millorarien, si més no a Catalunya.

2 respostes a “La universitat no necessita un pla, necessita que es derogui la LOU”

 1. a 20 febr. 2011 a les 6:36 Miquel Duran

  Enric,

  estic d’acord amb el teu plantejament. He de dir, però, que Catlunya ha gaudit, gaudeix i segurament gaudirà d’una ampla autonomia universitària, i que no l’ha sapiguda exercir prou bé. Per exemple, fent un mapa de titulacions a nivell de Catalunya, singularitzant, focalitzant i reforçant l’oferta i relacionant docència i recerca.

  Segur que no és fàcil, i que els condicionants polítics són durs, però es podria haver fet. Ah! i es segueix podent fer.

 2. a 20 febr. 2011 a les 8:19 Enric I. Canela

  Miquel,
  És cert que el Govern no ha fet els “deures”, però també que mentre l’autonomia no impliqui una relació directa entre ingressos, despeses, resultats, retiment de comptes i la universitat no tingui llibertat de contractació, res a fer. A les universitats britàniques no els cal l’autorització governamental per posar titulacions. Mira si les eliminen o ajunten quan van maldades. Fins i tot eliminen departaments.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació