Enric I. Canela

No tot han de ser males notícies, algunes coses es consoliden i ens donen alegries.

Llegeixo que el primer mòdul de l’Edifici de Biomedicina, que inaugura demà el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, està destinat a la recerca biomèdica i té una superfície d’uns 4.000 m2. El nou espai dóna cabuda a un total de 180 investigadors i investigadores que treballen en 20 grups de recerca. Les instal·lacions permetran desenvolupar el treball que es duu a terme a l’IRBLleida i que distribueix la seva tasca en 5 grans àrees. La primera, Estrés en sistemes biològics, agrupa 5 grups de recerca que investiguen els condicionants que posen en perill la vida de les cèl·lules. Pel que fa a la segona línia, Medicina i teràpia experimental, un total de 7 grups treballen en les variacions del gen receptor de vitamina D, el càncer, la diabetis o la patologia vascular. D’altra banda, 2 grups més fan recerca dins l’àmbit dels Models cel·lulars i moleculars de patologies humanes i, altres 5 formen part de la línia d’investigació en Neurociència, on es duen a terme estudis de diferents tipus al voltant del sistema nerviós central. Finalment, dins l’àmbit de la Medicina Clínica hi estan treballant actualment 2 grups.

Fins ara, l’IRBLleida ocupava les instal·lacions de la Facultat de Medicina i de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. A banda d’aquest edifici de recerca, està previst que en les properes setmanes s’iniciï la construcció d’un segon mòdul, situat al seu costat, també destinat a Biomedicina i adscrit al Campus de Ciències de la Salut de la UdL.

Una resposta a “Nou edifici per a la recerca biomèdica a la UdL”

  1. […] http://www.enriccanela.cat/index.php/2011/05/24/nou-edifici-per-a-la-recerca-biomedica-a-la-udl/ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació