Preguntes a Javier Tejada


Enric I. Canela

Fa uns dies escrivia Un nou llibre de divulgació científica de Javier Tejada, llibre que, per cert, he llegit i m’ha agradat molt.

Avui torno a fer referència a l’amic Javier Tejada arran de la publicació d’una entrevista seva al web de la UB: Javier Tejada, catedràtic del Departament de Física Fonamental: «Els professors universitaris han d’estar disposats a canviar les seves àrees i objectius de recerca, obrir-se a nous camps».

Escoltar o llegir el que diu Tejada sempre és enriquidor. Sempre fa preguntes, es maièutic.

La darrera pregunta de l’entrevista:

Com a professor de la Universitat de Barcelona, quines són, a parer seu, les claus educatives per formar investigadors de primera línia?
Hauríem de fomentar l’interès per la ciència a edats més primerenques, que els estudiants s’impliquessin en recerca des del principi. Pel que fa a la docència, crec fermament que cal combinar la docència tradicional dirigida amb la participació activa dels estudiants. Els estudiants han de tenir l’oportunitat de veure quines coses es plantegen els seus professors quan resolen problemes i equacions derivades. L’ús excessiu d’imatges i presentacions de PowerPoint fa molt mal al procés d’aprenentatge.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació