Enric I. Canela

Avui, gràcies a un tuït de Xavier Ferràs he pogut llegir un article del diari The New York Times titulat Government Nurtures Innovation. És un article d’opinió sobre un treball de Jim Manzi., el fundador i president d’Applied Predictive Technologies (APT), i un dels creadors de la informàtica en núvol. Podeu llegir a l’article qui és, però si us interessa mireu unes notes biogràfiques. És el que es diu un emprenedor i no algú que viu del govern.

La frase de l’article que destaca Xavier Ferràs és: ” Manzi’s essential point is that American innovation — the key to our prosperity — has always relied, to some extent, on government support.”

Això surt d’un treball, es llarg, de Manzi que es titula The New American System. L’he llegit. Certament defensa que el govern dels EUA ha d’invertir en innovació i que d’això de tots cafè, ni parlar-ne.

Fa molt que vinc dient que la recerca i la innovació a EUA seria poca cosa sense els departaments de defensa, salut i agricultura, per citar els principals. Diu Manzi que la innovació sempre s’ha basat, en certa mesura, en el suport del govern. En certa mesura, però sense no serien on són. Aquí ens volen explicar que ho hem de fer les universitats parlant amb les empreses. No dic que no ho haguem de fer, però si algú creu que així es tira endavant és que no en té ni idea.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació