Enric I. canela
He llegit i transcric traduïda la nota del que ha dit la ministra Garmendia en la reunió del Consell d’Universitats d’avui. la veritat és que són excel·lents notícies. Em manca alguna referència a les beques, però potser la nota de premsa no ho transcriu i si n’ha parlat.
La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha anunciat avui que a mitjans setembre es nomenarà, a proposta dels rectors, als cinc representants del Consell d’Universitats en la comissió mixta que revisarà el model de finançament i en la qual prendran part les comunitats autònomes i el Ministeri, així com els rectors.
Garmendia, que ha presidit avui la reunió del Consell d’Universitats en la seu del Ministeri de Ciència i Innovació, ha destacat que en els primers cent dies de la legislatura s’han donat “els primers passos per a avançar en la full de ruta comuna de la universitat espanyola”. En aquest sentit, la ministra ha destacat que un dels principals objectius és assolir un model de finançament “sostenible i compartit”, que garanteixi el servei públic de la universitat i que alhora reconegui “la “excel·lència”, ha informat el Ministeri en un comunicat.
A més, ha precisat que el 18 i 19 de setembre nomenarà en una primera reunió a Toledo a les cinc persones que representaran al Consell d’Universitats en la comissió mixta, en la qual participaran tant el Ministeri com les comunitats autònomes.
Així mateix, Garmendia ha subratllat la necessitat de regenerar el concepte de campus universitari com “instrument modernizador del sistema”. En aquest sentit, ha explicat que des del Ministeri de Ciència i Innovació ja han iniciat l’anàlisi del ‘campus d’excel·lència internacional’ amb la finalitat de dotar a la universitat espanyola de “visibilitat internacional”.
Habitatges per a estudiants i instal·lacions modernes
Així, en l’anàlisi ha destacat cinc línies de treball que desenvoluparan la participació d’altres ministeris. La primera línia serà la creació d’habitatges i residències universitàries de postgrau i recerca, el que afecta al Ministeri d’Habitatge. Aquesta iniciativa busca donar resposta a les necessitats d’habitatge dels camps amb ‘excel·lència internacional’.
La segona línia d’actuació inclou la rehabilitació, renovació i millora dels edificis universitaris amb caràcter històrico-cultural. Per a això, la ministra ha indicat que el passat 8 de juliol es va entrevistar amb responsables del ministeri de Cultura. També, es modernitzaran les instal·lacions esportives, en col·laboració amb el Ministeri d’Educació.
En quart lloc, s’obrirà una línia de treball per obrir museus universitaris, així com millores en el patrimoni científic internacional, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura. Finalment, la ministra ha dit que es milloraran les condicions de seguretat i salut en els laboratoris de pràctiques i investigació, i ha assegurat que s’està treballant de forma “molt eficaç” amb el Ministeri de Treball i Immigració.
Quant al que ha definit com “la tercera missió de la universitat“, la ministra ha dit que s’està reflexionant per millorar els programes de “valorització i transferència de coneixement“, pel que s’han constituït tres comissions de treball.
Finalment, ha assegurat que totes aquestes iniciatives s’engloben en la ‘Estratègia Universitat 2015’, un conjunt d’accions dirigides a afavorir l’excel·lència, la competitivitat i les internacionalització del sistema universitari.
Hola Enric,
A la premsa de diumenge a tota una plana venia un anunci del que sembla ser la nova “UOC” Madrilenya, he entrat a la seva web, i en quedo sorprés de la poca informació que hi ha sobre el seu funcionament i continguta, així com a maneres d’avaulació etc. També hi ha links que et duent a acadèmies privades de llarga implantació. però el fet cert, és que ofereiex titols de grau com ara Dret o CCTT, força interessant, com a especialista en la matèria, en sabies quelcom?
Gràcies
Ricard
T’envío el link: http://www.udima.es/
Hola Ricard,
Si, conec el projecte, va comportar una guerra política notable fa un parell d’anys. Una mala còpia, de moment, de la UOC. La diferència és que la UOC és legalment privada i té agilitat, però en realitat és pública.
tens al informació aquí:
http://www.udima.es/nota-prensa-nace-udima.html
De fet és el CEF, de llarga implantació, els quedes de fa uns anys fan l’informe dels investigadors del que pots tenir referència aquí:
https://www.enriccanela.cat/index.php/2008/07/07/la-precarietat-dels-investigadors/
Els títols que ofereix, són simplement els que farà tothom, el que passa que le suniversitats privades van molt més ràpid. Ignoro quina és la qualitat de la seva feina.
I gràcie sper això d’especialista
Moltes gràcies enric