Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2015
  • gener
  • 6
  • Fàrmac promesa per aprimar-se

Fàrmac promesa per aprimar-se

Posted on 6 gener 2015 By Enric I. Canela No hi ha comentaris a Fàrmac promesa per aprimar-se
Articles Enric I. Canela, Recerca, Salut
Tweet

Enric I. Canela

Avui alguna premsa s’ha fet ressò d’un article que la revista Nature Medicine va publicar ahir. Es tracta de Intestinal FXR agonism promotes adipose tissue browning and reduces obesity and insulin resistance (Nature Medicine (2015) doi:10.1038/nm.3760 Received 19 August 2014 Accepted 21 October 2014 Published online 05 January 20). L’autor sènior és Ronald M. Evans director del Gene Expression Laboratory del Salk Institute for Biological Studies.

En aquests treball, en ratolins modificats per ser obesos, amb una pastilla d’un fàrmac, la fexaramina (methyl (E)-3-[3-[cyclohexanecarbonyl-[[4-[4-(dimethylamino)phenyl]phenyl]methyl]amino]phenyl]prop-2-enoate), els investigadors aconsegueixen aturar el guany de pes causat per la dieta, baixar els nivells de colesterol, controlar el sucre en sang i minimitzar la inflamació, alhora que el teixit adipós blanc es transforma en teixit adipós marró i augmenta la termogènesi.

Això ja s’havia vist parcialment amb altres substàncies, però la fexaramina no produeix cap efecte secundari perquè no és absorbit per les cèl·lules intestinals i així no viatja pel torrent sanguini afectant altres teixits i òrgans. La conclusió és que pot ser un magnífic remei per l’obesitat, la resistència a la insulina i, en general, la síndrome metabòlica, tot i que s’ha de ser molt caut perquè nosaltres i els ratolins som força diferents.

La fexaramina s’uneix als receptor RXR de l’intestí. A aquests receptors s’uneixen de forma natural els àcids biliars secretats per la vesícula biliar. L’efecte de la unió d’aquests àcids biliars als receptors és que se secreten més àcids biliars per fer la digestió i es cremen greixos i sucres. Quan la fexaramina s’uneix als receptors es cremen els greixos sense que hi hagi entrada d’aliment.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Comença CES 2015
Next Post: Suport financer a les actuacions en Parcs Científics i Tecnològics ❯

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
gener 2015
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
« des.   febr. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown