Enric I. Canela

Llegia que Zulima Fernández, la directora de l’ANECA, deia que el 80% de les empreses de l’estat no tenen contacte amb les universitats. Era un debat sobre el paper de les univrsistas davant la crisi. Deia que universitat i empresa són dos móns diferents que s’han de conèixer millor. La manca de sintonia és recíproca. Deia, moltes vegades no valoren la feina, però també passa que en moltes ocasions no venem bé el que fem

El president del Consell Social de la Universitat de La Laguna, José Miguel González, va llançar un avís: Si la universitat es queda tancada en la seva torre d’ivori tindrem una universitat decadent i ens enfonsem tots junts.

Una rucada la del president del Consell Social. La universitat no està cap torre d’ivori. No hi ha demanda. El president del consell social podria llegir l’informe The 2009 EU Industrial R&D Investment Scoreboard i preguntar-se si l’empresa fa el que ha de fer.

Zulima Fernández li va respondre que hi ha moltes empreses que no aprofiten el capital humà que els oferim.

2 respostes a “Hi ha empresaris que no saben on són”

 1. a 21 nov. 2009 a les 7:59 JuanMa

  Enric, és culpa de tots dos. De les empreses i de les universitats. A les universitats entre les OTRIs i alguns investigadors que no volen saber que es fa a l’àmbit privat. Hi ha investigadors que no saben com es fa una patent… En aquest cas no tota la culpa és de les empreses

 2. a 21 nov. 2009 a les 8:59 enriccanela

  JuanMa,
  El tema de les patents universitàries no és culpa de les empreses.
  Tanmateix, Solé Parellada deia, els investigadors poden sabr fer un vidre amb propietats especials, però no si s’ha de fer servir per a fer cendrers o gots.
  A mi m’agrada la universitat, però no tinc gaire esperit emprenedor. Si el tingués potser no m’hagués quedat a la universitat, però si algú em demana idees o ho vol una col·laboració m’agradarà.
  I a mi m’interessa el que fa l’àmbit privat però a ells res del que jo faig.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació