Enric I. Canela

Als Acords de Govern podem llegir: El Govern aprova el Pla de Recerca i Innovació (PRI) 2010-2013, amb una inversió de més de 5.000 milions d’euros

Aquest pla incorpora els compromisos de la Generalitat acordats en el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) i esdevé un instrument imprescindible per fer front al canvi de model productiu i respondre als reptes socials existents a

El PRI identifica 17 focus estratègics de recerca que han de liderar aquest canvi de model i als quals el Govern orientarà els seus esforços

El pla també preveu una estratègia territorial per tal que el coneixement i la innovació esdevingui un element de progrés en les diferents realitats socio-econòmiques del país

S’invertiran un total de 5.308 milions d’euros en R+D+i durant els propers quatre anys, la xifra més alta mai aprovada pel Govern

La aprt econòmica diu: El Govern planteja un escenari de despesa en R+D per al període 2010-2013 que comporta increments anuals d’entre el 15-20% . Segons aquestes previsions, el 2013 es podrà assolir una quantitat de despesa en R+D de 1.340 milions d’euros, la qual cosa implica una despesa total per al període 2010-2013 de 4.497 milions d’euros. Pel que fa a la inversió en el foment de la innovació, es preveu, per al període 2010-2013, una quantitat total de 811 milions d’euros. En total, doncs, els recursos per a R+D+I sumen una quantitat de 5.308 milions d’euros. D’aquests, 2.209 milions d’euros corresponen a personal dedicat a la recerca en el sistema universitari i assistencial.

El text és llarg i no aconsella ser reproduït, podeu anar a la font. Una primera conclusió és que està bé el pla. L’esforç del Govern és notable en un context com l’actual. Insuficient si ens comparem amb els països desenvolupats però si tenim en compte l’espoli anual de més de gairebé 22.000 milions d’euros. Podeu veure alguns documents al Cercle Català de Negocis.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació