Enric I. Canela

Llegia que el Ministeri de Ciència i Innovació va executar el 2010 el 73,1% del seu pressupost, segons el resum provisional de l’execució del pressupost estatal que publica la Intervenció General de l’Administració de l’Estat.

El departament de dirigeix Cristina Garmendia va executar l’any passat 3.998 milions d’euros dels 5.470 milions d’euros inicialment previstos per a aquest Ministeri. Dels 5.470 milions d’euros, 2.252 corresponien al capítol d’operacions no financeres, i els altres 3.218 milions a operacions financeres. Pel que fa a les operacions no financeres o subvencions, el percentatge d’execució va ser del 97,2%. De les operacions financeres – un total de 3.218 milions d’euros previstos inicialment – es van gastar l’any passat 1.807 milions d’euros, un 56,1%. No obstant això, han assenyalat des del Ministeri de Ciència, aquests 1.807 milions d’euros suposen 509,6 milions d’euros que el 2009.

Malgrat que la notícia no es presenta com a positiva, em sembla magnífica. Malgrat la crisi, s’ha executat pràcticament tot el pressupost no financer i del financer l’execució ha crescut. Cal tenir present que en temps de crisi els crèdits disminueixen.

6 respostes a “Magnífica execució del pressupost del Ministeri de Ciència i Innovació”

 1. a 07 març 2011 a les 11:23 Xavi

  Tot i això, segueix sent el segon ministeri amb el pitjor % d’execució (per darrera de Foment): http://www.igae.pap.meh.es/sitios/igae/es-ES/ClnEjecucionPresupuesto/EjecucionPresupuestoAGE/Documents/MENSUAL_12_2010.pdf

  I del famós programa 463B (Fomento y coordinación de la investigación científica y técnica) només ha executat un 49.9%. Aquest és el programa que inclou les ajudes a recursos humans, a projectes, etc.

 2. a 07 març 2011 a les 11:37 Enric I. Canela

  Xavi,
  Sí, però el que no ha executat són els crèdits, el capítol 8. Per a mi era exagerat tenint en compte el de l’any passat.

 3. a 08 març 2011 a les 12:22 José María

  Sent positius, aquest any es tornaran a convocar places al CSIC!

  http://www.elpais.com/articulo/sociedad/CSIC/solo/tendra/35/nuevas/plazas/ano/elpepusoc/20110307elpepusoc_9/Tes

 4. a 08 març 2011 a les 12:36 jorge

  El 463B se ha ejecutado practicamente al 100% en su parte de subvención, el uso de créditos en este apartado depende en realidad de la distribución regional de proyectos y becas, porque para lo que usan es para anticipar dinero que luego españa puede justificar en europa para obtener fondos feder. En definitiva, no es significativo y es también bastante más alto que en otras ocasiones.

 5. a 08 març 2011 a les 8:52 Enric I. Canela

  Jorge,
  Efectivament. Ho veig així. Per això dic “magnífica”. Executar un percentatge proper al 100% en un pressupost no financer és genial. El financer… depèn de factors alients al ministeri.

 6. a 08 març 2011 a les 8:53 Enric I. Canela

  José Maria,
  Que el CSIC quedaria sense renovació de personal estava cantat. El capítol de personal està aturat. Esperem que només sigui un any perquè el CSIC tira molt.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació