Enric I. Canela
La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va presentar, acompanyada pel president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Pedro Castro, la Xarxa INNPULSO de Ciutats de la Ciència i de la Innovació, el naixement està vinculat al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.
Es tracta d’una xarxa permanent, amb vocació de créixer, i que demostra que “el canvi de model ja ha començat, i els ajuntaments jugaran un paper decisiu en ell”, ha assenyalat la ministra. Hi ha un web de suport.
De fet a través d’una carta, ens han demanat a tots els membres de les societats científiques que hi col·laborem aportant iniciatives.
En molts casos, les obres que es podran finançar amb aquests diners poc tindran a veure amb la veritable innovació, i encara més difícilment amb la ciència:
http://www.innpulso.es/Publico/Catalogo/Catalogo.aspx
– (Instalación de) Redes inalámbricas de acceso Wifi en edificios e instalaciones municipales.
– Mejoras de los sistemas de calefacción de los centros municipales con el objeto de reducir emisiones a la atmósfera.
– Carriles bicicleta en áreas urbanas, anillos verdes y redes de conexión entre estas vías dentro del municipio.
– Instalación y/o mejora y/o ampliación de vertederos.
– La construcción, adecuación, rehabilitación o mejora de centros de servicios sociales, sanitarios, culturales y deportivos.
Fins i tot, a la nota de premsa,
“Los ayuntamientos pueden mejorar las infraestructuras de acceso y la conexión de los campus con el entorno urbano, en especial en aquellas ciudades que vayan a albergar un Campus de Excelencia Internacional”
que a Barcelona vindrà a ser asfaltar Gregorio Marañón i l’entrada de la Diagonal.
Alumne,
Tens raó. De fet no saben que fer que tingui a veure amb els ajuntaments i l’R+D+i.
Amb tot crec que serà culpa de la manca de projectes dels ajuntaments i de la velocitat amb la que s’han de donar els projectes. Si un ajuntament pensa en futur pot tenir projectes.
Dit això, no hi tinc confiança.