Enric I. Canela

Llegeixo que investigadors de l’Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CSIC) han demostrat que un nous pèptids derivats de la caseïna de la llet tenen un efecte significatiu sobre la hipertensió (Miguel M, Gómez-Ruiz JÁ, Recio I, Aleixandre A. Changes in arterial blood pressure after single oral administration of milk-casein-derived peptides in spontaneously hypertensive rats. Mol Nutr Food Res. 2010 Oct;54(10):1422-7). El treball el que fa es demostrar aquest efecte en rates hipertenses però sembla que ja s’estan fent assaigs clínics.

De fet ja fa anys que hi ha informació sobre l’efecte de pèptids derivats de la caseïna sobre la hipertensió (Yamamoto N. Antihypertensive peptides derived from food proteins. Biopolymers. 1997;43(2):129-34).

Caldrà veure quins són els principals avantatges d’aquests nous pèptids sobre els que no s’havia publicat res. De moment sembla que resisteixen els processos d’elaboració dels aliments.